Partners

In Israël werken wij samen met ds. David Zadok, predikant van de Grace and Truth gemeente. Hij is in het dagelijks leven directeur van de christelijke uitgeverij Ha-Gefen in Rishon Le-Tsion. De uitgeverij heeft een website in het Engels: www.ha-gefen.org.il (kijkt u bij 'contact' om een e-mail naar de uitgeverij te sturen, graag t.a.v. Mr. David Zadok). U kunt bij hem ook met vragen terecht over kerkdiensten en adressen van andere gemeenten in Israël.

In Israël werkt het Isaac Da Costa Fonds samen met de Engelse organisatie Christian Witness to Israel, een organisatie die het Evangelie al sinds de dagen van oprichter Robert Murray McCheyne in 1847 onder het Joodse volk uitdraagt. Ook deze organisatie is actief op het internet: www.cwi.org.uk (deze Engelstalige website heeft een schat aan informatie te bieden op het gebied van Israël, het Joodse volk, de verbreiding van het Evangelie onder het Joodse volk en tal van andere theologische onderwerpen die met dit onderwerp te maken hebben).

De gemeente Grace and Truth, heeft ook een website: www.graceandtruth.org.il/en.

De gemeente heeft ongeveer 200 leden. Als een van de weinige Joods-christelijke gemeenten is zij qua karakter en overtuiging gereformeerd te noemen. Het Fonds en de CG Genade en Waarheid werken inmiddels 17 jaar samen aan de bouw van een nieuw gemeentecentrum in Kanot, vlakbij Gedera, 25 kilometer onder Tel Aviv.