Balalaika

Evangelisatie in het koffiehuis

In het centrum van Nazareth-Illit kunt u sinds twee jaar het koffiehuis Balalaika bezoeken. Als u binnenkomt, dan valt direct de warme uitstraling op met een vleugje Russische nostalgie.  Nazareth-Illit is in 1957 gesticht door Roemeense Joden naast het oude Arabische Nazareth. Zeventig procent van de bevolking van Nazareth-Illit bestaat uit Joden met een Russische achtergrond. Slechts een kwart van de bevolking is christen, moslims zijn in de meerderheid.

In het koffiehuis is iedereen van harte welkom voor een heerlijk kopje koffie of een sandwich. Balalaika wordt beheerd door Amir, een ouderling van de gemeente Nechama. Op een integere wijze probeert hij tot een getuigend gesprek te komen met Joden en Arabieren. Er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd. Wekelijks komen gepensioneerde vrouwen bijeen voor een ‘vrouwenontbijt’. In de avonduren wordt Balalaika benut door de gemeente Nechama voor Bijbelstudies, jeugdbijeenkomsten en catechisaties.

Wij zoeken sponsors voor het koffiehuis. Bent u er een? Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van de doneerpagina op deze website. Alvast heel hartelijk bedankt!

AfbBalalaika