Bouwproject

Kerkgebouw uniek in Israël

De Messiasbelijdende gemeente Grace & Truth bestaat al meer dan veertig jaar en is een van de grootste christelijke gemeenten in Israël met ongeveer tweehonderd leden. De gemeente kwam tot voor kort bijeen in de centrale ruimte van uitgeverij Ha’Gefen in Rishon Le-Tzion, ten zuiden van Tel Aviv. Deze ruimte was ontoereikend om de gemeente te huisvesten. Niet alleen voor de diensten op de Sabbat, maar ook voor andere activiteiten was dringend behoefte aan een groter gebouw. Inmiddels beschikt de gemeente over een eigen kerkgebouw.

De bouw en instandhouding van het kerkgebouw is een uniek project, omdat er in Israël nog geen ander kerkgebouw is voor Messiasbelijdende Joden. Alle Messiasbelijdende gemeenten komen samen in kantoren, zaaltjes of huiskamers. Het gebouw is een multifunctionele ruimte. Naast kerkdiensten kunnen er ook andere gemeenteactiviteiten worden gehouden. Bovendien is er ruimte beschikbaar voor Ha’Gefen. Tevens kunnen er seminars worden gehouden  en bijeenkomsten voor de gemeenten van de reformed pastors. Vanuit Nederland dragen we jaarlijks een steentje bij aan de aflossing van de leningen.

Draagt u ook een steentje bij? Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van de doneerpagina op deze website. Alvast heel hartelijk bedankt!

AfbBouwproject