Menu Sluiten

Bijbelstudie met studenten

Jongeren van de Universiteit onderwijzen uit het Woord

Jaarlijks nodig: € 7.500,- 

Project: 26
Vanaf 2014 komen in Tel Aviv wekelijks een groep studenten bijeen om samen de Bijbel te bestuderen. 
De meeste Joodse jongeren weten niets van het Nieuwe Testament. Het is daarom van groot belang dat jongeren in aanraking worden gebracht met het Evangelie. Vanuit het Oude Testament worden daarbij lijnen getrokken naar het Nieuwe Testament.

Drie jongeren van Messiasbelijdende gemeenten zijn hier bij betrokken.  Simon Jamison is één van hen. Hij is getrouwd met Anna en ze hebben een zoon (Adam Neo) van zes maanden oud.

Simon aan het woord: “Ik werk met de jeugd van onze kerk, speel gitaar en zing in het koor van onze gemeente. Ik organiseer bijeenkomsten voor studenten vlakbij de universiteit van Tel Aviv en geef daarin leiding aan Bijbelstudie. 

Ik werk ook parttime als leraar (biologie en scheikunde).  Mijn vrouw is in militaire dienst (haar werd verteld dat ze zes jaar i.p.v. drie jaar in dienst moest). Ze heeft nu drie jaar achter de rug en heeft er nog drie voor de boeg. We hadden niet verwacht dat ze zes jaar zou moeten dienen, dus pas ik ’s ochtends en’ s middags op onze zoon totdat ze thuiskomt uit het leger.”

Hoe is zo’n Bijbelstudie georganiseerd?

Opnieuw Simon: De volgorde van de bijeenkomsten is als volgt:

  • Opening met gebed
  • Samen zingen
  • Bestuderen van het Woord van God en discussie (45 minuten)
  • Dankzegging en gebedsverzoeken (gebed in groepen van 2-3 personen)
  • Eten

Elke week kan het aantal bezoekers wisselen door toetsen en werkzaamheden. Het laatste jaar hadden we bijeenkomsten met 30 en soms met 10 bezoekers.

Onze stichting heeft nabij de Universiteit een appartement kunnen huren waarin Simon met zijn gezin woont. Een deel van de huurkosten, het Bijbelstudiemateriaal en de maaltijden voor de studenten worden door onze stichting bekostigd.

Helpt u deze Bijbelstudies mogelijk te maken? Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van de DONATIE knop bovenaan deze pagina. Alvast heel hartelijk bedankt!

Ja, ik wil helpen bij het project
"Bijbelstudie met studenten"