Menu Sluiten

Israël hoort Gods Woord

ACTIE AUDIOBIJBEL

Project: 66

In het openbaar de Bijbel lezen roept in Israël (vaak vijandige) reacties op. Voor orthodoxe Joden is het bezit van het Nieuwe Testament zelfs verboden. Gelukkig is er nu de online audiobijbel in de betrouwbare Delitzsch-vertaling. Een initiatief van Trinitarian Bible Society (TBS).

“Advertenties op internet is als het sinaasappelkistje op de hoek van de straat in het klassieke evangelisatiewerk.
Maar dan digitaal en met een wereldwijd bereik.”

Hoe vinden Joden – te midden van 1 miljard websites – deze luisterbijbel? Via reclame op Google en andere platforms!

Matthew Vogan, uitgever-directeur van TBS: “Tegenwoordig is het mogelijk om via webchat gesprekken te voeren met mensen wereldwijd. Zo kunnen orthodoxe Joden anoniem blijven en net als Nicodemus in het geheim hun vragen stellen. Ze kunnen in het Hebreeuws vragen stellen en vervolgens in gesprek gaan.
Wat voor soort vragen websitebezoekers hebben? Over Messiaanse profetieën en hoe deze duidelijk in Christus worden vervuld en hoe Christus de Zoon van David is. Sommige van de gesprekken zijn kort, maar ze zijn gericht op dingen die ertoe doen.” Geïnteresseerden zijn niet alleen Joden die in Israël wonen, maar ook uit andere landen. Er zijn contacten met inwoners van de VS, Brazilië, Thailand, Frankrijk, Moldavië, Griekenland en Egypte.

In 2023 proberen we met een wereldwijde campagne zoveel mogelijk Joden te bereiken. Ook willen we nieuwe Bijbelgedeelten laten inspreken. Steunfonds Israël wil € 30.000 inzamelen. Helpt u mee?

Ja, ik wil helpen bij het project
"Israël hoort Gods Woord"