Menu Sluiten

Messiasbelijdende gemeente in Nahariya

Jezus zegt: “Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven” (Johannes 14:6)

Jaarlijks nodig: € 4.000,-

Project: 27

De Messiaanse gemeente in Nahariya is eind 2012 opgericht door Michael Nissim en David Mistele, die destijds in Haifa woonde. Hun ouders, Albert en Ruth Nissim, waren bekende gelovigen in Israël.

Nahariya, niet ver van de noordgrens van Israël met Libanon, is een stad met ongeveer 55.000 inwoners. Het gebouw van de Messiaanse gemeente bevindt zich op een fabrieksterrein in Nahariya (dit is normaal voor Israëlische kerken).

Michael Nissim met vrouw en hun 5 kinderen

Michael en David fungeerden als ouderlingen in de nieuwe gemeente. Ze zijn de gemeente begonnen omdat er behoefte was aan een nieuwe gemeenschap in Nahariya. Ze begonnen ongeveer twee jaar lang elke twee weken in een kibboets in de buurt van Nahariya bijeenkomsten te organiseren, totdat ze in Nahariya een pand konden huren.

Ze hebben een groot bord aan het gebouw hangen met de tekst: “Ik ben de Weg, en de Waarheid, en het Leven” in het Hebreeuws, Russisch en Arabisch. Michael: “Sommige mensen kwamen door dit bord naar onze gemeente. Veel mensen in de stad kennen onze gemeente. Soms wordt een gelovige naar ons verwezen door een niet-gelovige die het bord heeft gezien! Dat is toch wel komisch! We zijn momenteel met meer dan veertig leden.”

De gemeente bijeen in de kerkzaal

Draagt u al bij om de gemeente van Nahariya te steunen? 
Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van de DONATIE knop bovenaan deze pagina. Alvast heel hartelijk bedankt!

Wilt u de projectinformatie opslaan? Klik dan op de afbeelding hiernaast of klik op Download.

Ja, ik wil helpen bij het project
"Messiasbelijdende gemeente in Nahariya"