Menu Sluiten

Gemeente Grace & Truth en ds. Zadok

Verspreiding gereformeerde leer in Israël

Jaarlijks nodig: € 30.000,-

Project: 50, 51
Op het industrieterrein van Kanot bij Gedera staat een prachtig kerkgebouw (zie foto bovenaan). Daarin komt sinds 2013 de gemeente Grace & Truth (Genade en Waarheid) samen. Dit is een van de oudste gemeenten in Israël, in 1976 gesticht door Baruch Maoz in Rishon Le Tsion.

Voor de betrekkelijk jonge gemeente met veel ouderen is het onderhouden van een eigen groot kerkgebouw een haast onmogelijke opgave. De benodigde kerkelijke bijdrage van de gemeenteleden is per pastorale eenheid vele malen hoger dan wij in onze Nederlandse kerken gewend zijn.

Door de groei van de gemeente en door het kerkgebouw ook ter beschikking te stellen voor andere doelen maakt het, naast de bijdragen van verschillende Israel-organisaties, haalbaar. Zo is in Kanot een centraal punt gekomen waar ook de andere gemeenten gebruik van kunnen maken en worden bijv. ook bijeenkomsten van Reformed Pastors gehouden, seminars belegd e.d.

Dominee David Zadok is vanaf januari 2013 predikant van de gemeente. Van 2004 tot 2006 heeft hij gestudeerd aan het Westminster Theological Seminary in San Diego, Californië. Na het behalen van zijn graad is hij met zijn gezin teruggekeerd naar Israël en werd hij directeur van uitgeverij Ha’Gefen.

Pastor David Zadok, Grace and Truth Congregation

Dominee Zadok is ook betrokken bij het werk van de Engelse organisatie International Mission to Jewish People (voorheen: Christian Witness to Israel). Deze organisatie heeft wortels in het werk van de bekende Schotse prediker Robert Murray McCheyne.

Naast het Steunfonds Israël dragen ook andere organisaties bij aan het levensonderhoud van deze Joodse predikant. Deze bijdrage is bedoeld voor zijn werk als voorganger van de gemeente en in het onderwijzen van ambtsdragers en gemeenteleden van andere gemeenten. Op deze wijze kan het Steunfonds Israël meewerken aan het verspreiden van de gereformeerde leer onder jongeren en ouderen in Israël.

Draagt u al bij aan deze gemeente en dominee Zadok? Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van de DONATIE knop bovenaan deze pagina. Alvast heel hartelijk bedankt!

Wilt u de projectinformatie opslaan? Klik dan op de afbeelding hiernaast of klik op Download.

Ja, ik wil helpen bij het project
"Gemeente Grace & Truth en ds. Zadok"