Menu Sluiten

Makor HaTikvah School

Geef kinderen goed, gedegen Bijbels onderwijs!

Jaarlijks nodig: € 15.000,-

Project: 20
De Makor HaTikvah (Bron van Hoop) school is de enige school voor kinderen van Messiasbelijdende Joden in Israël en is gevestigd in het hartje van Jeruzalem. Het onderwijs op deze school is gebaseerd op Bijbelse beginselen. De staat Israël heeft de school erkend, maar voor de financiën is de school afhankelijk van giften. De kosten voor dit onderwijs zijn hoog.

Inzet nodig voor schoolbussen
Veel Messiasbelijdende gezinnen, die buiten Jeruzalem wonen, willen hun kinderen graag naar de Makor HaTikva school sturen. Dat is niet gemakkelijk in verband met de grote afstanden en de verkeersdrukte. Voor het vervoer van deze kinderen worden schoolbussen ingezet.

Schoolgeld
Het schoolgeld voor de ouders is ongeveer € 270 per kind/maand. Veel van de gezinnen kunnen zich dat niet veroorloven, vooral als meer dan één kind in het gezin de school bezoekt. In dat geval is de school bereid om, onder bepaalde criteria, deze gezinnen financieel te steunen.

Lesmateriaal
Muziek vormt een belangrijk onderdeel in het lesprogramma. Elke dag start o.a. met het zingen van liederen. Een aantal instrumenten zijn dringend aan vervanging toe.

Betaling salarissen en rekeningen
Het kost de school veel moeite om elke maand de salarissen en de rekeningen te betalen. Op het gebed heeft de Heere elke keer in deze noden voorzien.

Steunfonds Israël steunt deze school. Wij willen jaarlijks een bedrag van € 15.000,- ophalen voor dit goede doel. Helpt u mee? Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van de DONATIE knop bovenaan deze pagina. Alvast heel hartelijk bedankt!

Wilt u de projectinformatie opslaan? Klik dan op de afbeelding hiernaast of klik op Download.

Ja, ik wil helpen bij het project
"Makor HaTikvah School"