Menu Sluiten

Ede, Van Lodenstein College

Op zaterdag 23 september 2023 hield het Van Lodenstein College in Ede van 9 tot 15 uur een jubileumdag ter ere van het 25-jarig bestaan. De school voerde die dag actie voor de Makor HaTikvah school in Jeruzalem.

Het schoolplein was ingericht met een aantal kramen waarin bedrijven hun waren aanboden. Een deel van de omzet van iedere kraam was voor de actie. De school had zelf ook een kraam en verkocht producten zoals o.a. voederkastjes die de leerlingen zelf gemaakt hadden. In de kraam van Steunfonds Israël gaven de voorlichters informatie over de Makor HaTikvah school en werden een aantal producten uit Israël verkocht. 

In aula van de school werd door één van de voorlichters van het Steunfonds Israël twee keer een presentatie over Israël en de Makor HaTikvah school gegeven.

Het was een echte familiedag en ontmoetingsdag voor leerlingen, ouders en verder familie en ook oud-leerlingen en collega’s. Een mooie geste was dat iedere bezoeker een aantal consumptiebonnen bij aankomst kreeg. Daar was het snack- en patatkraam goed mee. De opbrengst van het actiedoel was € 2.458,50.

Inge van Zwienen (l) en Laura Werther in de stand van Steunfonds Israël