Menu Sluiten

Messiasbelijdende gemeente in Or Akiva

Jezus zegt: “Ik ben de Wijnstok, en gij de ranken” (Johannes 15:5)

Onze jaarlijkse bijdrage: € 5.000,-

De gemeente Fruit of the Vine (Vruchten van de Wijnstok) is gevestigd in Or Akiva, een plaats in de buurt van Caesarea. De gemeente is voornamelijk Russischtalig. Een aantal maanden geleden is men ook begonnen met diensten in het Hebreeuws.

KLIK HIER VOOR DE SPECIALE ACTIE Heeft u hart voor Caesarea?

Voorganger Roman Galis is geboren in Moldavië, in een seculier gezin. Hij verhuisde met zijn familie naar Israël toen hij 13 jaar was. In Israël diende hij in het leger, ging aan het werk en begon zijn leven op te bouwen. In 2002 mocht hij tot bekering komen. Roman studeerde twee jaar aan het Israel College of the Bible in Netanya. Als voorganger maakt hij naast de Bijbel veel gebruik van de boeken van de Puriteinen.

De gemeente beheert een opvangtehuis voor (voormalige) drugsverslaafden. Sommigen van de bezoekers zijn inmiddels tot geloof gekomen en gedoopt. Leden uit de gemeente gaan regelmatig evangeliseren onder drugsverslaafden in Tel Aviv.

Bezoekers opvangtehuis met Roman Galis rechts op de foto

De gemeente is ook actief in voedsel- en kledingdistributie. Voor al deze activiteiten maakt de gemeente vaak gebruik van een taxibus. Deze bus is hoognodig aan vervanging toe.

De gemeente heeft opvang geregeld voor een aantal vluchtelingen uit Oekraïne.

Vluchtelingen uit Oekraïne worden verwelkomd door Roman Galis en zijn vrouw

Steunt u het werk van deze gemeente al? 
Dat kan door uw gebed en door uw financiële bijdrage. Maak daarvoor gebruik van de DONATIE knop bovenaan deze pagina of maak uw gift over op rekening NL91 RABO 0395 21 9582 t.n.v. Steunfonds Israël onder vermelding van “Gemeente Akiva”. Alvast heel hartelijk bedankt!

Ja, ik wil helpen bij het project
"Messiasbelijdende gemeente in Or Akiva"