Menu Sluiten

Enige Messiasbelijdende school Jeruzalem moest lang wachten op erkenning

De enige Messiasbelijdende school in Jeruzalem, Makor HaTikvah, werd in september door de Israëlische overheid officieel erkend. Daar ging een lang proces aan vooraf. Directeur Yoel Russu (35) spreekt van een wonder. „Dit helpt om geaccepteerd te worden.”

Zoals elke Joodse jongen diende ook Russu in het leger. Zijn diensttijd was een eenzame tijd, vertelt de voormalige officier. „Ik miste de Messiasbelijdende gemeente, de ontmoeting met andere gelovigen.” Toch was hij niet alleen. Toen Russu op een nacht moest wachtlopen, raakte hij in gesprek met een medesoldaat. „We ervoeren een sterke verbondenheid. Pas na onze diensttijd ontdekten we van elkaar dat we beiden Messiasbelijdend waren. Toen begrepen we dat we iets hadden ervaren van de eenheid in Christus.”

Lees hier het volledige artikel in het Reformatorisch Dagblad (10 april 2019)
Bekijk hier de website van de Makor HaTikvah school.