Menu Sluiten

Eerste gemeente in Israël krijgt gebruiksvergunning voor kerkgebouw

Donderdag 10 oktober 2019

Mijlpaal voor Grace & Truth gemeente ds. Zadok in Kanot

De Grace & Truth gemeente in Kanot heeft als eerste kerk in de moderne geschiedenis van de staat Israël een gebruikersvergunning gekregen voor haar nieuwgebouwde kerk. Op donderdag 10 oktober is deze vergunning goedgekeurd en ondertekend.  De kerk kan door de officiële gebruikersvergunning nu in gebruik genomen worden na jarenlang wachten.

De bouw van de kerk is mede mogelijk gemaakt door donaties van reformatorische christenen aan Steunfonds Israël | Isaac da Costa. De Grace & Truth gemeente heeft een gereformeerde signatuur en wordt gediend door ds. David Zadok. “In alles komt de Heere de eer en lof toe. Het is voor ons een grote vreugde en in veel opzichten ook voor het gehele lichaam van Christus”, aldus de predikant. De voorganger bedankt de donateurs van Steunfonds Israël / Isaac da Costa voor hun geduld en financiële bijdragen. Van eerste bouwplan tot het verkrijgen van de gebruiksvergunning nam meer dan een decennium in beslag.

Steunfonds Israël / Isaac da Costa is dankbaar voor de vergunning, die juist nu de stichting haar 20-jarig jubileum viert wordt verleend. De stichting is 20 jaar geleden opgericht om Messias belijdende Joden met een gereformeerde geloofsopvatting te ondersteunen. De bouw van de kerk in Kanot was één van de meest bekende projecten.