Menu Sluiten

David Phillips en Ebenezer Home in Haifa

David Phillips, Maintenance & Project Manager van Ebenezer Home in Haifa: Dank je voor deze email. Attent dat jullie aan ons denken ook in deze tijd.

Wij zijn hier in het Ebenezer home gebonden aan de voorschriften van de overheid en houden ons aan hun regels. Ieder dag krijgen wij nieuwe regels binnen.
Het huis is afgesloten voor bezoekers. Leveranciers van voedingsmiddelen zetten de artikelen tot bij de voordeur en moeten buiten blijven.

Wij hebben de strenge regels al tamelijk vroeg zien aankomen en zijn er redelijk op voorbereid. De mensen in Israël zijn altijd redelijk goed geïnformeerd over mogelijke noodsituaties. Natuurlijk niet met het zicht op een virus uitbraak, maar toch dat de mensen iets meer weten dan ergens anders.

De hele situatie zorgt wel voor extra kosten, want er moeten veel meer ontsmettingsmiddelen bezorgd worden, het openbaar vervoer is bijna gestopt dus moeten wij de werkers gaan vervoeren die normaal met openbaar vervoer rijden, extra voorraden aanleggen van voedsel en verzorgingsmaterialen.

Bijna al onze buitenlandse vrijwilligers zijn terug naar hun land. De eigen werknemers moeten veel meer werken en er zijn werknemers die niet kunnen werken met een lichte verkoudheid of griep in deze tijd van het jaar, dat is ook geen gemakkelijke situatie.

Wij wassen onze handen bij het binnenkomen, en na elke 3 uur, voor de maaltijden etc. We nemen van iedereen die op werk komt gelijk de temperatuur op en geen bewoner mag naar buiten. Onze bewoners nemen het tamelijk goed op. Er wordt veel gebeden samen ook wel gezongen, hand werk gaat gewoon door en zo brengen zij de tijd door. Ons team gaat gewoon door met alle werkzaamheden, natuurlijk niet de gemakkelijkste situatie voor degene die kinderen thuis hebben die niet naar school gaan. Maar de Heere geeft kracht en wijsheid aan ons allemaal.

Wij bidden dat het woord Gods en het Evangelie zich sneller mag verspreiden dan het coronavirus.

Hartelijke groeten.
Dank met ons de Heere voor Zijn goedheid en denk aan ons in uw gebeden. 
David