Menu Sluiten

Ds. Zadok over de toestand in zijn gemeente

Beste vrienden in Nederland,

We leven in bijzondere en moeilijke dagen, niet alleen hier in Israël en in Nederland, maar in de hele wereld. Het herinnert ons eraan dat alleen bij de Heere onze toevlucht is, zoals de psalmist zegt in Psalm 91: 2-3: “Ik zal tot den HEERE zeggen: Mijn Toevlucht en mijn Burg! mijn God, op Welken ik vertrouw! Want Hij zal u redden van den strik des vogelvangers, van de zeer verderfelijke pestilentie.”

Gelukkig mogen we weten dat tot nu toe niemand in onze gemeente het Corona-virus heeft. We hadden vier mensen thuis in quarantaine vanwege terugkeer uit het buitenland, waaronder ikzelf en een van onze ouderlingen. We hebben drie verpleegsters in onze gemeente, en ook twee apothekers, die hard werken en besmet dreigen te raken. Bovendien zijn vier mensen al ontslagen en zijn velen op onbetaalde vakantie gestuurd.

In de afgelopen twee weken hebben we onze diensten live gestreamd. Ook de doordeweekse Bijbelstudies, die meestal thuis plaatsvinden, worden uitgezonden via internet, en ook onze kinderbijbelclub. Dit is een nieuw “tijdperk” voor ons, en we proberen “creatieve” manieren te vinden om in contact te blijven met onze gemeente. Een van de uitdagingen is dat sommige van onze ouderen geen smartphone hebben, dus de enige manier om contact met hen op te nemen is via de telefoon. We proberen ook in contact te komen met onze dove mensen, wat natuurlijk niet kan door met hen te praten. Daarnaast hebben we contact met de hoofden van de Holocaust-overlevingsclubs, om te zien of we iets kunnen helpen in deze tijden, vooral met het doen van boodschappen voor hen. 

Als gezin hebben we alle drie de kinderen thuis. Maayan, die studeert aan de universiteit van Tel Aviv, volgt de colleges met haar computer. Hadas, onze middelste dochter, beeindigt woensdag haar militaire dienstplicht en is de afgelopen week thuis geweest, en onze jongste in de 9e klas, krijgt via de website huiswerk van haar leraren. En Eti is druk bezig om contact te zoeken met ouderen die een beetje bang zijn.

Ten slotte wil ik u bedanken voor de financiële ondersteuning bij het uitreiken van de Purim-pakketten in de achterliggende maand. De meeste pakketten zijn via de soldaten aan hen gegeven, en vanwege de beperkingen werden sommigen door mijzelf en Eti per post of met de hand bezorgd. Nogmaals bedankt voor al jullie liefde en steun voor ons.

Ds. David Zadok